25 april 2024

Twee weken geleden stond in Dagblad van het Noorden het volgens het Guiness Book of Records kleinste hondje ter wereld: een chihuahua uit Slowakije. Imke Buls uit Uithuizen heeft een nog kleinere chihuahua: ze heet Banjer en het 3-jarige hondje is 15,5 cm hoog, terwijl het witte hondje uit Slowakije 18,8 centimeter meet.


”Het is een speling der natuur. We hebben haar zelf gefokt, maar haar vader is 22 cm hoog en haar moeder 15,5 cm. We hebben het dus niet bewust een klein hondje gefokt”, vertelt Buls. Buls doet Banjer voor geen miljoen weg. ”Ik ben heel wijs met haar, en zij met mij. Iemand heeft al eens 1100 euro geboden, maar dat heb ik geweigerd.”


Buls heeft nog 7 andere hondjes, op ŽŽn na allemaal klein. ”Het voor­ deel van kleine hondjes is dat ze je niet per se hoeft uit te la­ ten. Ze krijgen genoeg bewe­ging in en om het huis. Ook kun je ze lekker op schoot ne­men. Een nadeel is weer dat ze snel onder de voet gelopen worden. Daarom draag ik haar meestal. Ook is er geen passende hondenriem te krij­gen.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie