3 december 2023

Zaterdag 14 april a.s. om 11.00 uur wordt het boekje “Het beest eet room” gepresenteerd in de schuur van boerderij Niehof in Stedum. Het handgebonden, kleurrijke boekje is het resultaat van een bijzonder samenwerkingsproject in Stedum. Ruim 50 kinderen uit Stedum hebben meegedaan!

Na het zeer geslaagde project “Rimkes in Stedum” van enkele jaren geleden, besloten boekbinder Wim Gremmen, kunstenares Miriam Geert en Stichting Kunstgaang Kaampke samen een nieuw project te starten voor alle kinderen uit Stedum. 

Onder leiding van de initiatiefnemers hebben de groepen 1 tot en met 5 van zowel De Bongerd als de Crangeborg schilderijen gemaakt van dieren. De oudste kinderen (groep 6 tot en met 8) hebben gedichten gemaakt en tevens hun boekje zelf gebonden. De titel “Het beest eet room” is ontleend aan een van de gedichten. Ook de dieren die het omslag sieren, zijn afkomstig van de schilderijen van de Stedumer kinderen. 

Zaterdag 14 april a.s. om 11.00 uur zullen burgemeester Rodenboog en schilder Henk Helmantel de boekjes uitreiken aan alle kinderen die hebben meegedaan. Voor alle andere liefhebbers is het boekje te koop voor € 5.

Iedereen is welkom bij de presentatie van dit bijzondere boekje op zaterdag 14 april a.s. in de schuur van boerderij Niehof, Lopsterweg 2 te Stedum. Daar worden ook alle schilderijen uitgestald). De schuurdeur is los om 10.30 uur en gaat weer dicht om 15.00 uur.

 

www.stedum.com

Geef een reactie