21 mei 2024

Maandagochtend heeft wethouder Schollema de Speelweek 2019 geopend. Op het grasveld achter de sporthal is ‘Het Dorp’ verrezen. Acht groepen hebben allerlei voorzieningen gebouwd: een school, dorpshuis, speelgoedwinkel, bakkerij, supermarkt, sportvereniging, politiebureau en een bouwbedrijf.
Dinsdagochtend is de laatste hand gelegd aan de opbouw van de voorzieningen. Daarna was het in de middag tijd voor leuke spelletjes. Kinderen uit de bovenbouw gingen naar de ijsbaan om enige fysieke inspanning te leveren tijdens outdoor spellen. De onderbouw vermaakte zich bij de sporthal.
Woensdag begint de dag op 10 uur. Op programma staan de voorbereidingen voor de markt, die is om 19:00 uur. Daar is een ieder welkom om te strunen. Om 20:30 is de markt afgelopen en kunnen de kinderen blijven slapen.
Donderdag is het gezamenlijk ontbijten om 08:00 uur waarna om 09:00 uur een spel aanvangt waarin voedingsmiddelen worden verzameld voor de lunch. Om 13:30 uur wordt de Speelweekvlag gestreken en is de Speelweek ten einde.
Voor meer foto’s, zie het fotoboek.

www.stedum.com,

Geef een reactie