24 februari 2024

Het hoogeland op de kaart

0

Õt Is de lucht achter Oethoezen, Õt is het torentje van SpiekÉÉ. Bijna niemand kan het Hoogeland zo mooi beschrijven als Ede Staal. Dat Hoogeland Ð grofweg alles tussen Zoutkamp en Delfzijl Ð biedt vele kansen als het om toerisme gaat, maar toch weten nog (te) weinig recreanten en toeristen deze prachtige streek te vinden.

Hoe kunnen we mensen kennis laten maken met dit prachtige gebied: met de ruimte en rust n al die onverwachte dingen die je onderweg tegen komt? Hoe kunnen we ze laten weten dat er zoveel verborgen schatten zijn? Is daarvoor niet een schatkaart nodig? EŽn waarbij de mensen zlf gaan schatgraven?


Hoe kunnen we er voor zorgen dat al die kleine initiatieven die er zijn (zoals galerie‘n, theeschenkerijen of huiskamerrestaurantjes) een steuntje in de rug krijgen? Hoe kunnen we ze in contact brengen met elkaar, maar ook met de grotere recreatie- en toeristische ondernemers, zodat ze daar beiden van kunnen profiteren?


Als antwoord op die vragen hebben een stel enthousiastelingen *) Het  Hoogeland op de Kaart  bedacht. Een plan voor netwerkvorming, samenwerking en een schatkaart. Dat plan willen we graag voorleggen aan iedereen die iets te maken heeft met recreatie of toerisme op het Hoogeland. We willen meningen horen! Daarvoor wordt een (gratis!) bijeenkomst georganiseerd op


 


MAANDAGAVOND 24 APRIL a.s. in Hotel Spoorzicht, Loppersum, van 19.30 Ð 22.00 uur


        


De bijeenkomst is bedoeld voor al die mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij recreatie en toerisme op het Hoogeland: van de minicamping tot het driesterren hotel, van het restaurant tot de agrarische ondernemer met een bed&breakfast, van een huiskamergalerie tot museum Stad Appingedam. Kortom, iedereen is welkom.


 


Het Hoogeland op de Kaart


Een bijeenkomst over recreatie en toerisme op het Hoogeland


Datum: maandagavond 24 april 2006


Tijd:    19.30 -22.00 uur


Plaats: Hotel Spoorzicht, Loppersum

www.stedum.com

Geef een reactie