25 april 2024

Het kindcentrum in Stedum is geopend

0

Het kindcentrum ten noorden van de Hilmaarweg in Stedum is 9 oktober officieel geopend. Samenwerkingsschool De Klaver en kinderopvang Het Vlinderhofje van Kids2b hebben hun intrek genomen in dit moderne en gasloze gebouw, en dat werd gevierd! ’s Ochtends openden de leerlingen met wethouder Bé Schollema ‘kindcentrum De Klaver’ en zongen ze met elkaar een feestlied. ’s Middags was er Open Huis voor alle ouders en andere geïnteresseerden.
Het gebouw staat aan de rand van het dorp en het landschap. Op deze mooie locatie is opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0-12 jaar. De ruimte voor de peuteropvang is ruim en licht en grenst aan een mooie buitenruimte. Voor Kids2b ideaal om met de peuters binnen en buiten te spelen.
Het gebouw is aardbevingsbestendig en geschikt om nieuwe vormen van onderwijs te geven. Ook aan duurzaamheid is gedacht: het gebouw wordt bijna energieneutraal, onder meer door het gebruik van Warmte Koude Opslag in de bodem en zonnepanelen op het dak. De bouw is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Groningen.

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie