25 april 2024

Hoe vieren we Sinterklaas dit jaar in Stedum?

Vanwege het coronavirus kan een normale intocht helaas niet doorgaan.

Sinterklaas wil echter wel graag een bezoek brengen aan Stedum op zaterdag 5 december. Middels een Sinterklaasjournaal wordt het aan de kinderen verteld. Hou het dus nog geheim! U kunt dit kijken vanaf 21 november via deze site.
Sinterklaas zal op een kar achter een trekker door het dorp gaan langs alle huizen waar kinderen wonen, die hun huis speciaal voor de Sint versierd hebben, (volg hiervoor goed het journaal) Op gepaste afstand zullen de Pieten cadeautjes brengen aan alle lagere school kinderen!!

Let op: i.v.m. het Corona virus alleen voor de kinderen die in Stedum wonen!

Helaas dit jaar niet voor kleinkinderen, neefjes en nichtjes, enz. Houdt hier alstublieft rekening mee, want we hebben niks voor deze kinderen en kunnen dus geen aandacht aan ze geven, hoe erg we dit ook vinden.
Dus zorg dat je thuis bent op 5 december, vanaf 10 uur ‘s morgens gaan Sint en zijn pieten door het hele dorp!!

De kinderen kunnen naar buiten komen als ze de kar zien of horen, zo zorgen we ervoor dat er niet teveel mensen bij elkaar zijn. Houdt ze vervolgens ook thuis, het is niet de bedoeling dat ze achter de stoet aan gaan.
Het zou fijn als de auto’s die in de straat geparkeerd staan zo veel mogelijk ruimte laten voor de trekker om te kunnen passeren.
Dus : blijf thuis wachten tot Sint langs komt en laat zien aan de Sint dat je blij bent dat hij komt door u huis mooi te versieren.
Wij hopen op deze manier dat er toch een geweldig sinterklaas feest zal zijn in Stedum !!

Namens de activiteitencommissie : Ingrid Kort, Selma van den Berg, BertJan Zijlema en Petra Kock