21 mei 2024

Hoofdbrekens over impasse Slochterdiep

0

Slochteren – Commissaris der koningin Hans Alders zegt er op dit moment nog geen idee van te hebben hoe – in het kader van de aanleg van Meerstad – de impasse rond het Slochterdiep moet worden doorbroken.

Alders sprak vrijdag uitvoerig en indringend met zowel B en W van Slochteren als later ook met de leden van de gemeenteraad over deze kwestie. Hij deed dit tijdens zijn tweejaarlijkse werkbezoek aan de gemeente.


Zoals gemeld is de gemeenteraad er mordicus op tegen dat het Slochterdiep en de weg die er langs loopt na het jaar 2012 voor een groot deel worden onderbroken. Dit om de aanleg van een groot recreatiemeer mogelijk te maken.


Veerpontje


Volgens het concept-masterplan Meerstad moet een veerpontje dan de verbindende schakel vormen tussen beiden. De raad vindt dat deze belangrijke route tussen het dorp Slochteren en de stad Groningen gewoon in tact moet blijven. Volgens de plannen is er wel een omleidende route, waardoor het traject 1,1 kilometer langer wordt, maar de politiek wil daar (tot dusver) niets van weten.


Alders verklaart dat er momenteel intensief door alle betrokken partijen bij Meerstad – zowel overheden als marktpartijen – over deze impasse wordt gesproken. ”De gemeenteraad heeft een heel helder signaal afgegeven en wij zijn zoekende. Maar ik zou niet weten hoe we dit moeten oplossen. Wij moeten de komende periode de mogelijkheden en onmogelijkheden bepalen, waarbij ik heb begrepen dat in het geval van het Slochterdiep ook de emoties een rol spelen.”


Aan de andere kant, het doorbreken van het Slochterdiep ligt nog betrekkelijk ver weg (2012). ”En of alle onderdelen van het plan exact zo worden uitgevoerd als zij nu op de kaart staan, dat is de vraag”, aldus de commissaris.

www.dvhn.nl

Geef een reactie