25 juli 2024

Hotel Loppersum krijgt welnesscentrum

0

De directie van hotel Spoorzicht in Loppersum krijgt toestemming van de gemeente voor de verbouwing van de voormalige dependance van het gemeentehuis in de Raadhuisstraat tot ‘wellness-centrum.’

Vóór 1 november wordt de bouwvergunning afgegeven. De verbouw begint in januari. Eigenaresse Ingrid Vermulst kocht het pand eerder al aan van de gemeente Loppersum. Volgens wethouder Hommo Smit zijn de tekeningen voorgelegd aan een deskundig bureau dat nog deze week uitsluitsel geeft. Hij verwacht dat het schetsplan na hooguit wat kleine aanpassingen kan worden uitgevoerd. In het oude gemeentehuis komen sauna’s, zwembaden, een fitnessruimte en een beautycentrum. De buitenkant van het pand dat is verrezen in Amsterdamse stijl, wordt ongemoeid gelaten. Oktober vorig jaar vertrokken de ambtenaren naar de nieuwbouw van het gemeentehuis.

De hoteldirectie loopt al jaren rond met uitbreidingsplannen. Eerst wilde zij het welness-centrum bouwen op het dak van de grote zaal van het horecabedrijf. Toen het oude raadhuis vrijkwam, lieten de uitbaters van Spoorzicht het oog hierop vallen. Via de aanleg van een corridor worden Spoorzicht en het toekomstige gezondheidscentrum met elkaar verbonden. De corridor komt tot stand aan de achterkant. Om die reden zijn er geen ruimtelijke bezwaren, zegt wethouder Smit.

Vooral ’s zomers is Spoorzicht bij toeristen in trek. In de wintermaanden loopt het aantal bezoekers terug. Het welnesscentrum zal leiden tot een meer constante stroom van gasten, verwacht de hoteldirectie. Zij benadrukt dat de nieuwe voorziening ook toegankelijk wordt voor niet-hotelgasten.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie