27 mei 2024

Houwerzijl keert niet terug in raad van Delfzijl

0

Lijsttrekker Houwerzijl van de VVD in Delfzijl trekt zich terug uit de politiek. Dat heeft de voormalig wethouder van de havenstad dinsdag meteen na de verkiezingsuitslag bekend gemaakt.

Houwerzijl kreeg als lijstrekker minder voorkeurstemmen dan andere VVD’ers op de kieslijst. Hij verbond daar dinsdag direct zijn conclusie aan en stapt op. Houwerzijl zal niet in de gemeenteraad van Delfzijl terugkeren en is ook niet beschikbaar voor een eventueel wethouderschap.

De liberalen in de havenstad kwamen net als vier jaar geleden uit op twee zetels. Gezien de bestuurscrisis in Delfzijl een onverwacht goede uitslag.


Teleurgesteld, maar vooral boos is voormalig GroenLinks raadslid Ria de Weerd.
Zij stapte vlak voor de verkiezingen over naar de Partij voor het Noorden, die slechts een zetel veroverde. Volgens de Weerd is dat vooral de schuld van de blanco-stemmers in de havenstad.

Fractievoorzitter Menninga van de PvdA, tweede op de lijst van zijn partij is blij met de uitslag en zal zeker terug te keren in de raad. Menninga kreeg deze keer 297 voorkeursstemmen, veel minder als vier jaar geleden toen hij er ruim 1700 kreeg

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie