20 juli 2024

Hundertwasser in Stedum: modeshow en kunsttentoonstelling De Bongerd groot succes!

0

Juichend onthaal, stampende beats, de camera’s flitsen, en een encore voor de mannequins. Donderdagavond (24 september 2009) is de modeshow in het kader van het project Hundertwasser op OBS De Bongerd in Stedum een groot succes gebleken. Voor een bomvolle zaal toonden de leerlingen van alle groepen hun zelf ontworpen kleding en accessoires.
 
OBS De Bongerd heeft de afgelopen maand in het teken van de avantgardistische kunstenaar Hundertwasser (1928-2000) gewerkt. Hundertwasser was een veelzijdig kunstenaar, architect en filosoof. Hij is bekend om zijn voorkeur voor spiralen en zijn weerzin van rechte lijnen. De kunstwerken en kleding die de kinderen hebben ontworpen in het kader van dit door het IVAK ondersteunde project, zouden zijn goedkeuring hebben kunnen dragen.
 
Ter afsluiting van het project toonden de leerlingen hun kunstwerken in de gemeenschapsruimte van De Bongerd, met als klapstuk een grote modeshow van de zelfontworpen kleding. Speelkledij, casual, business-suits, uitgaanskledij: Parijs en Milaan vielen in het niet bij Stedum.

  

www.stedum.com

Geef een reactie