13 april 2024

Iedereen wandelt in Stedum

0

Van 8 t/m 11 mei was het weer Avondvierdaagse. Met het mooiste weer van de wereld was het in en om Stedum heerlijk wandelen. Er waren bijna 170 deelnemers, en dat was weer een record. Misschien door het mooie weer, maar de belangstelling lijkt mede door de Kom in Beweging strippenkaart ook bij de jeugd weer aan te trekken. Het is tenslotte (na een beetje haasten met eten) wel erg leuk om Õs avonds nog een rondje met zijn allen te maken en beweging is belangrijk. Zo kunt u binnenkort ook profiteren van een cursus Nordic Walking in Stedum. Sommige Stedumers hebben de stokken ook al bij de wandelvierdaagse gebruikt. Dat ging gesmeerd, het is zeker aan te raden.

De pauze met verzorging hoort er helemaal bij, al moeten we wel bekijken of dat volgend jaar ook weer bemand en betaald kan worden. Iedere dag had Anneke Wiersema de koffie en de ranja klaar, waren de verkeersregelaars op hun post, reden de EHBOÕ ers hun rondjes, plakten blaren af en tekenden Diana en Christien de controlekaarten. Ook de laatste avond is altijd heel feestelijk, met Jehova Nissie voorop. Al deze mensen hartelijk bedankt, en Johnie en Diana Noorbergen natuurlijk ook voor de gastvrijheid en de sponsoring!


 


Al met al toch een aardige klus, maar met zoveel belangstelling en een lekker zonnetje leuk om te doen. Deze keer was de organisatie deels nog in handen van de voormalige gymclub bestuursleden, de volgende keer is er wel extra hulp nodig. Hebt u belangstelling om mee te helpen? Meldt u aan bij de activiteiten commissie van Dorpsbelangen op tel 551802 of e-mail l.oldenhof@perivert.nl. De datum voor volgend jaar is al weer bekend, we starten op maandag 21 mei 2007.


 


En als u liever fietst? Ook goed, want u kunt op dinsdag 27 juni weer van start voor de fietsvierdaagse. Dit zijn rondjes in de omgeving van Stedum van 15 of 30 km. Eilko Wiersema heeft weer mooie routes voorbereid.


 


Tot binnenkort!


 


Martin Zijlema, Anneke Wiersema, Karen Hemmen, Thea Rozeboom, Lies Oldenhof

www.stedum.com

Geef een reactie