23 februari 2024
De gemeente Loppersum wil via Afvalbeheer Noord-Groningen samen met de gemeenten De Marne, Eemsmond en Winsum alle inwoners stimuleren om na Koninginnedag afgedankte elektrische apparaten in te leveren bij de Milieustraat. Vanwege Koninginnedag zullen veel oude spullen te koop worden aangeboden op de vrijmarkt of priegelmarkt. Wij wensen iedereen natuurlijk hele goede zaken! Na afloop verdwijnen echter onverkochte elektrische apparaten al te vaak in de vuilnisbak.
Dat is jammer, want dan kunnen ze niet gerecycled worden.
Daarom is er vanaf 1 mei a.s. een speciale Koninginnedagactie bij Afvalbeheer Noord-Groningen in Usquert.
De actie
Vanaf 1 mei a.s. kunnen oude elektr(on)ische) apparaten en spaarlampen worden ingeleverd bij de Milieustraat in Usquert. Elke klant krijgt gratis de ‘bag to the future’-tas! Voor elk ingeleverd apparaat wordt een kanskaart uitgedeeld voor een uitje naar Attractiepark Hellendoorn voor het hele gezin. Wees er snel bij, want op = op!
Bespaar grondstoffen
Recycling is heel belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen schadelijke stoffen dan niet terecht in het milieu. Kleine elektrische apparaten worden voor meer dan 75% gerecycled. Spaarlampen zelfs meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle willen we dit tegengaan!
Over Wecycle
Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels, scholen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid.

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie