25 april 2024

ILLEGAAL STORTEN VAN GROF AFVAL BIJ VERZAMELCONTAINERS

0

Regelmatig wordt geconstateerd dat op diverse locaties bij de verzamelcontainers grof huishoudelijk afval wordt gestort. Het storten van grof huishoudelijk afval bij deze containers is niet toegestaan. De verzamelcontainers zijn uitsluitend bedoeld voor grijs en groen afval en worden gebruikt door omwonenden van de verzamelcontainers die geen gebruik maken van een eigen grijze of groene container.

Hoe werkt het
Grof huishoudelijk afval dat u niet kwijt kunt in de minicontainer, kunt u op afspraak en tegen betaling laten weghalen door de Milieudienst. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met de Milieudienst, tel. 050-3671000. Daarnaast is het mogelijk om via de link Aanbieden grof vuil via website het grof huishoudelijk afval rechtstreeks bij de Milieudienst aan te melden. Na aanmelding krijgt u een bevestiging over de plaats en het tijdstip waarop u het grof huishoudelijk afval bij de weg kunt zetten.

Brengen naar Usquert
Grof huishoudelijk afval kunt u ook zelf naar het Vuilverwerkingsbedrijf in Usquert brengen, tel. 0595-423190. Voor particulieren geldt een gereduceerd tarief. Dit speciale tarief geldt alleen wanneer het afval wordt gebracht met personenauto’s en aanhangwagens. Voor grotere hoeveelheden, gebracht met vrachtauto’s of tractoren, wordt het normale tarief in rekening gebracht.


Hergebruik
Grof huishoudelijk dat kan worden hergebruikt kunt u gratis laten halen door kringloopbedrijf Coleurop, tel. 0595-433767

Gemeente Loppersum

Geef een reactie