25 april 2024

In de sneeuw vind je elkaar

0

Op 19 november aanstaande organiseert Dorpsbelangen met hulp van de Reindersstichting en verschillende sponsors een theatervoorstelling die geheel in het teken staat van de sneeuwwinter van 1979. De opvoering vindt plaats in een daartoe omgebouwde Gereformeerde kerk in Stedum (aanvang 20.00 uur). In die winter was Stedum door de zware sneeuwval volledig ge•soleerd van de buitenwereld. Het onderwerp spreekt nog steeds aan, vooral door de toen zo sterk aanwezige saamhorigheid.

Diverse in Stedum bekende toneelspelers doen mee, waarvan sommigen zichzelf spelen. De bekende figuren uit die tijd zijn helaas niet allemaal meer in ons midden. Hun bijdrage in die tijd wordt nu zo goed mogelijk door anderen uitgebeeld. Ook de jeugd doet mee, en ook al hebben ze geen idee hoe Stedum er toen uitzag, spelen kunnen ze.


  


De sneeuwwinter komt tot leven in muziek en toneelschetsen, met gebruikmaking van diaÕs uit die tijd. Het stuk is in het Gronings geschreven door de regisseur en musicalschrijver Sebe Gast uit Uithuizermeeden (o.a. bekend van de musical Esther). Het Christelijk Vocaal Ensemble, een vierstemmig koor onder leiding van Bonnie Hoekstra, neemt deel aan de uitvoering van de liederen en de toneelschetsen. De voorstelling is bedoeld voor Stedumers, oud Stedumers en mensen uit de wijde omgeving. Men kan adressen van oud Stedumers doorgeven aan bestuursleden van Dorpsbelangen en Reindersstichting maar ook via de mail van Stedum.com.


  


Na de voorstelling is er een gezellig samenzijn in het Trefpunt. We zijn nog bezig met een bandje of een zanger, zodat het ook na afloop een gezellige aprs ski wordt. We hopen op uw komst. De toegangsprijs is 5 euro inclusief een kopje koffie. In de Gereformeerde kerk is ruim plaats, vandaar dat voorverkoop niet nodig is. Maar kom op tijd, het kon wel eens druk worden. Zeg het ook aan anderen, want het is dŽ gelegenheid om ook oud Stedumers uit te nodigen en elkaar ook weer eens te spreken. Het wordt een gedenkwaardige avond!


  


Hilda de Leeuw, Nico Schutter, Jan Lalkens, Siebrand Dijkema en Lies Oldenhof

www.stedum.com

Geef een reactie