22 juli 2024

IN STEDUM STAAT EEN HUIS……

Midden in het aardbevingsgebied in Groningen ligt het dorp Stedum met in het hart de prachtige oude Bartholomeüskerk. Tegenover de kerk, Hoofdstraat nr 4, staat een huis. Dat huis staat al meer dan een jaar leeg en dichtgetimmerd tot het wordt afgebroken (in het kader van de versterkingsoperatie wordt er een nieuw huis gebouwd). Maar nu staat het huis maar te wachten en te wachten en te wachten. En dat doet veel mensen in het dorp pijn aan de ogen en zeer in de ziel.
Daarom hebben een paar dorpsbewoners een project bedacht om samen met de kinderen uit te voeren. Met elkaar willen we dat huis (voor zo lang het er nog staat en voor zover wij weten is dat in ieder geval tot voorjaar 2023) weer mooi maken. Kinderen in Stedum hebben tekeningen gemaakt en van die tekeningen is een ontwerp gemaakt dat we met elkaar (kinderen en volwassenen) op het huis gaan schilderen. De bedenkers van het project hebben al een beetje voorwerk gedaan en hier en daar al wat kleur aan gebracht.
Het beschilderen van huis Hoofdstraat 4 gebeurt op
zaterdag 15 en zondag 16 oktober a.s. tussen 10.00 en 16.00 uur.
Het is de bedoeling dat er ook nog een boekje wordt gemaakt over het project dat alle kinderen krijgen en dat we feestelijk willen aanbieden (maar dat duurt waarschijnlijk nog wel even)
Het leek ons heel leuk als jullie hier aandacht aan kunnen besteden. Misschien kan zelfs de bus langskomen!
Lijkt het jullie ook leuk? Dan zijn jullie uiteraard van harte welkom op onze schilderdagen a.s. zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.00 uur.
Het project is ware community art. Waarbij wij gaan voor verbroedering in plaats van verloedering. En we willen op een positieve manier aandacht vragen voor de problematiek in Groningen!
Willen jullie meer informatie? Neem dan contact met ons op. Dat kan viaSusanna Lemstra, tel 06-13471173 of via emailadres s.lemstra@ziggo.nl
Alvast heel hartelijk bedankt en hopelijk tot ziens!