20 mei 2024

Regiopolitie Groningen waarschuwt voor “takkeninbrekers”, dit is een inbraaktruc die inbrekers vooral in de vakantieperiode gebruiken. Inbrekers plaatsen een takje, blaadje of grassprietje tussen voordeuren of in het slot om te zien of de bewoners weg zijn.

Werkwijze
Via Twitter liet de politie al weten dat er momenteel inbrekers actief zijn die deze methode gebruiken. In Hoogkerk en Paddepoel zijn in de maand augustus inbraken geweest waarbij takjes en grassprietjes werden aangetroffen. De inbrekers willen op deze simpele wijze zien of de bewoners wel of niet thuis zijn. Zij slaan hun slag als de takjes en de blaadjes er na enkele dagen nog zitten.
Tips
Mochten mensen de takjes, blaadjes of grasspietjes bij een voordeur zien zitten, haal ze weg. Vergeet daarna niet om de politie te waarschuwen en het adres door te geven van deze woning. Mochten mensen opvallende personen of voertuigen in de buurt zien, noteer deze dingen en waarschuw de politie. U kunt hiervoor bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Persberichten politie.nl

Geef een reactie