18 januari 2022

24 ton aluminium gestolen

Dieven hebben afgelopen weekeinde van het terrein van Terminal Delfzijl aan de Handelskade-Oost 24.000 kilo ruwe aluminium ontvreemd. Het is de tweede keer binnen een maand dat van het bedrijf een grote hoeveelheid aluminium is gestolen

De 24 ton aluminium heeft een waarde van circa 50.000 euro verdwenen. Eind juli verdween van het opslagterrein van Terminal Delfzijl aan de Loodweg in Farmsum 21.000 kilo. De dieven gebruikten destijds vermoedelijk een heftruck om de dertig brokken van elk 700 kilo in een vrachtwagen te laden.

Directeur Kees van Wanrooij van Terminal Delfzijl wil strenge maatregelen nemen om herhaling te voorkomen. Hij zegt dat er onder meer bewakers worden ingezet. Ook wordt overwogen het hekwerk onder stroom te zetten.

Het aluminium was beide keren voor aluminiumverwerkingsbedrijf Aldel in Delfzijl bestemd. Hier wordt het aluminium verwerkt.

Vijf jaar geleden werd van een bedrijventerrein in Delfzijl echter een nog grotere hoeveelheid aluminium gestolen. Dieven namen in mei 2003 dertig ton van het kostbare metaal mee

Dagblad van het noorden

Geef een antwoord