22 januari 2022

Beschonken beginnend bestuurder kost politie veel werk

De politie heeft vrijdagnacht in een weiland in Stedum een 21-jarige automobilist uit Loppersum aangehouden. De man was er vandoor gegaan toen agenten hem wilden controleren. Bij de inzet moesten tien politiemensen en een hond worden ingezet. De Lopster bleek onder invloed. Hij had 1,15 promille alcohol in zijn bloed. Als beginnend bestuurder is het maximale promillage 0,2.

Agenten zagen de man en twee bekenden vrijdagnacht staan in de Molenweg. Ze stonden bij een auto en waren luid aanwezig. Vanwege hun overlastgevende gedrag werden ze door de dienders aangesproken op hun gedrag. Het drietal leek onder invloed van alcohol. Enige tijd later zagen dezelfde agenten de auto rijden door Loppersum en wilden de inzittenden controleren. De bestuurder ging er echter met hoge snelheid vandoor waarna de politie de achtervolging inzette.

Tijdens de achtervolging probeerde de bestuurder de politieauto meerdere keren af te snijden. Diverse politiemensen waren inmiddels ingezet en hadden een wegversperring opgezet. Nabij de versperring reed de bestuurder door een berm en wist te ontkomen. Even later werd de auto aangetroffen in de Stationsweg in Stedum. Een politiehond trof drie jongens aan in een weiland. De Lopster erkende te hebben gereden. Hij is aangehouden en ingesloten. De rol van de twee andere personen wordt nog onderzocht.

Persberichten politie.nl

Geef een antwoord