27 januari 2022

Broemritten voor vijftig plussers

Veilig Verkeer afdeling Loppersum organiseert op dinsdag 20 april a.s. broemritten in Loppersum. Deelnemers krijgen op deze dag een rijproef in de eigen auto, begeleid door gekwalificeerde rijschoolhouders.

Tijdens de rit krijgt men de mogelijkheid het rijgedrag en de verkeerskennis te testen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer. Na de rit volgt nog een gesprek, waarbij de instructeur een aantal handige tips geeft. U krijgt, als u deelneemt, ook een indicatieve gehoor- en ogentest. Uw reactiesnelheid wordt getest in een rijsimulator, u krijgt informatie over het effect van medicijnen op het rijgedrag en er wordt een informatieve videoband getoond.

Meedoen aan de toets heeft geen enkele consequentie voor uw rijbewijs. Het gaat er alleen om dat u zelf het vertrouwen houdt veilig de weg op te kunnen. De toets wordt afgesloten met het uitreiken van een certificaat van deelname.

Opfriscursus

Voorafgaand aan de rijvaardigheidstoets wordt een opfriscursus van twee avonden gegeven: op 6 april en 13 april in het Dorpshuis in Loppersum.

Geïnteresseerden voor de Broemritten en de Opfriscursus kunnen zich vanaf nu aanmelden onder vermelding van adresgegevens, telefoonnummer en geboortedatum bij:
VVN-afdeling Loppersum
Nieuwstraat 9, 9919 AZ Loppersum
tel.: 0596 572119
U kunt zich ook aanmelden via e-mail: hterveen@planet.nl

Dankzij subsidie van de gemeente kunnen wij u de broemrit plus de opfriscursus aanbieden voor € 25.
Het aantal plaatsen voor de rijvaardigheidstoets is beperkt, dus geef u snel op!

Gemeente Loppersum

Geef een antwoord