Compromis entree Bolder en Molenberg

Delfzijl – Er komt zo goed als zeker toch ŽŽn gezamenlijke gevel voor cultuurcentrum De Molenberg en partycentrum De Bolder in Delfzijl. De beide etablissementen krijgen wel ieder een eigen entree. Wanneer beide partijen het eens worden over het nieuwe bouwplan, begint de bouw van de gevel in de zomer.

Het plan van het Delfzijlster architectenbureau Jongsma en Dijkhuis behelst de bouw van een nieuwe gevel met luifel van aluminium en glas. In de nieuwe voorzijde van de centra aan het Molenbergplein komen twee deuren voor De Bolder en De Molenberg. Eigenaar Siewert van der Zweep van De Bolder gaat nagenoeg akkoord met de nieuwe gevel. ”Ik wens nog een aantal kleine aanpassingen, verder kan ik me wel in het plan vinden”. Directeur Dani‘l Wever van De Molenberg is blij dat er na twee jaar eindelijk een doorbraak is in de onderhandelingen met De Bolder. ”We gaan er allebei sterk op vooruit.”


De noodzaak van de verbouwing is ingegeven door de Arbo-eisen bij De Molenberg. Het cultuurcentrum moet onder meer de kantoorruimte uitbreiden en her en der nieuwe wanden bouwen. De asbesthoudende daken van de bibliotheek en De Molenberg zijn inmiddels vervangen. De gemeente zou aanvankelijk een gezamenlijke entree voor een groot deel financieren. Wegens geldgebrek besloot de gemeenteraad april vorig jaar om hiervan af te zien. De Molenberg krijgt 675.000 euro van de gemeente voor de verbouwing. De Bolder moet voor de gevel zo’n 40.000 euro uit eigen zak betalen

www.dvhn.nl

Geef een antwoord