19 januari 2022

De eerste dansles in Stedum


Richard van
dansschool Randoe had de les goed voorbereid, eerst de beleefdheden, iedere deelnemer stelt zich voor aan de anderen. Dit zorgde gelijk voor enige hilariteit en een ontspannen begin. We begonnen met de Broadway wals, een oude dans en goed te leren.

Het was voor ons allemaal toch wel even wennen, maar na wat oefening kreeg iedereen de pasjes onder de knie en kon er "doorgedanst" worden op muziek. De Broadway wals is een elegante, hoffelijke dans om te dansen en om naar te kijken. Deze dans leent zich ook heel goed voor demonstraties of op een feestje. De volgende les -over twee weken- leren wij er nog een elegant begin bij.
Na de pauze, de chacha. De chacha is een bekende dans in Stedum, maar de chacha dansen als danspaar is toch net even anders dan solo. Maar na enige oefening kon iedereen de basispas aangevuld met een draai voor de dame dansen op lekkere ritmische muziek.

Wij hebben allemaal veel plezier gehad aan deze les en de prettige, rustige manier van lesgeven van Richard. Hij en zijn assistente kregen dan ook een spontaan applaus aan het eind van de les.
Wij waren de eerste les met 11 Stemers (van 20 jaar tot in de 60), met en zonder danservaring en hopen dat er nog een paar bij komen.
Voor de jongeren, twijfelaars of voor de mensen die er de eerste les niet bij konden zijn: Kom het eens proberen met of zonder partner of kom in ieder geval even kijken.
De volgende les wordt alles weer herhaald en is het gemakkelijk om nog in te stromen. Over twee weken op zondagavond (28 november) om 19.30 uur in het sportgebouw is er weer les onder leiding van Richard. De lessen zijn om de veertien dagen. In de pauze is er koffie.

 
 
 

Inlichtingen:
Jaap Haaijerhaaijer.j@inter.nl.net of telefonisch op tel 551496 en
Lies Oldenhoflies.oldenhof@perivert.nl

www.stedum.com

Geef een antwoord