18 mei 2022

Doe mee aan de straatspeeldag

Op woensdagmiddag 13 juni 2007 wordt de Nationale Straatspeeldag van de Verenigde Verkeers Veiligheidsorganisatie (3VO) gehouden. Op die dag gaan meer dan 2000 straten een ochtend of middag dicht voor het verkeer.

Kwetsbaar in verkeerDeze landelijke actie heeft tot doel om aandacht te vragen voor de kwetsbare positie van de kinderen in het verkeer. Ook is het de bedoeling om de gemeenteraadsleden op de hoogte te brengen van de verkeersproblemen in de deelnemende straten.

De organisatie ligt vaak in handen van een vereniging dorpsbelangen of een school. Zij zetten, samen met de gemeente, een woonstraat af voor alle verkeer. De kinderen kunnen daar dan onbezorgd spelen.

Gratis vergunningDe gemeente werkt mee door gratis een vergunning te verlenen en door het afzetmateriaal gratis beschikbaar te stellen. U kunt tot uiterlijk 23 mei laten weten of uw straat meedoet.

De aanvraag voor een vergunning kunt u sturen naar de

  • Gemeente Loppersum
    afdeling Backoffice, team VTH,
    Postbus 25, 9919 ZG Loppersum.

Voor de wegafzetting kunt u contact opnemen met de heer Bosscher van het team BOR, telefoon 0596-575224. Nog meer weten? Kijk dan op www.3vo.nl/straatspeeldag.

Gemeente Loppersum

Geef een antwoord