4 juli 2022

Fraeylemaborg trok bijna 45.000 bezoekers

Slochteren – De Fraeylemaborg in Slochteren kreeg in 2003 bezoek van 44.587 mensen. Hiervan bezochten 16.587 mensen de borg en de activiteiten, 8.000 waren als gast aanwezig bij huwelijksvoltrekkingen en naar schatting 20.000 namen een kijkje in het bospark achter de borg. In vergelijking met een jaar eerder is het bezoekersaantal stabiel

De cijfers staan in het jaarverslag van de stichting Landgoed Fraeylemaborg. Naar verwachting zal het bezoekersaantal voor dit jaar hoger uitkomen. De komende maanden staat nog een aantal publiekstrekkers op het programma. Op 19 september gaat de tentoonstelling ‘Honderd jaar Ot en Sien’ open. Deze duurt tot 31 december. Er zullen honderdvijftig originele tekeningen van de maker van Ot en Sien, Cornelis Jetses, te zien zijn. Het duo Ot en Sien werd, ten behoeve van schoolboekjes, in 1904 in het leven geroepen door de schrijvers Ligthart en Scheepstra. Jetses maakte de tekeningen.


Op 9 en 10 oktober wordt de manifestatie ‘Culinair Fraeylema’ gehouden. Dit is een beurs, waarop alles op het gebied van koken te zien is.


In financieel opzicht was het ook een goed jaar. De penningmeester kon een positief resultaat van 11.809 euro boeken

www.dvhn.nl

Geef een antwoord