18 september 2021

Kledingactie 21 mei in Stedum

Evenals vorig jaar wordt er ook dit jaar een gez. kledingactie gehouden en wel op 21 mei. Dit is weer een samenwerking tussen de Protestantse Gemeente Westeremden, Garsthuizen, Hervormde Gemeente Stedum-Lellens-Wittewierum-Ten Post, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Westeremden en de Gereformeerde Kerk Stedum.

Ook dit jaar is de opbrengst voor Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) en met name voor het project van het Christelijke kinderhuis “De barmhartige Samaritaan” te Nagydobrony in de Oekraïne. Als gezamenlijke kerken van Stedum en Westeremden willen we ons óók hiervoor inzetten. Dit natuurlijk in de hoop dat u allen wilt meedoen! We houden de actie in de dorpen Stedum, Westeremden en Garsthuizen. Dat betekent dat er op zaterdag 21 mei huis aan huis in Westeremden, Gartshuizen en Stedum kleding opgehaald wordt en in Ten Post kunt u het brengen.

U kunt de kleding op 21 mei vóór 10 uur aan de weg zetten in Westeremden, Garsthuizen en Stedum.

  • In Garsthuizen kunt u het óók brengen naar fam. Biewenga, Smydingheweg 46.
  • In Stedum zijn 2 inzamelpunten: bij de fam. Kruizinga aan de Crangeweersterweg 6 en bij Wim & Coba Veen, A. Clantstraat 14.
  • In Westeremden bij de fam Bos, Molenweg 1.
  •  In Ten Post bij fam. de Vries, Rijksweg 213.

Als u wilt kunt u daar op zaterdag 21 mei ook uw kleding brengen. En u kunt altijd uw kleding en huishoudtextiel brengen bij het vaste depot van Wim en Coba Veen, A. Clantstraat 14 in Stedum.
Alle soorten kleding is welkom, ook huishoudtextiel lakens, dekbedden schoenen, tassen enz. Alle kleding moet schoon en heel zijn.
De Stichting HOE heeft verschillende projecten in Oost-Europa. Het kinderhuis waar Wim en Coba regelmatig komen heeft voor eigen onderhoud een bakkerij, boerderij en kwekerij opgezet waar ook mensen uit de omgeving werken. Werkloosheid is er een groot probleem. De kinderkleding komt veelal in het kinderhuis terecht en de overige kleding gaat naar projecten in de omgeving en verder Oost-Europa in.

Wilt u informatie over deze actie of over Stichting HOE neem dan contact op.met
Fiet de Lange 0596-550989 of bij het vaste depot in Stedum van Wim en Coba Veen 0596-551260. 
U doet toch ook mee? Alvast dank voor uw medewerking.

Kerken Stedum e/o

Geef een antwoord