Klompen voor nieuw bassin van De Tobbe

Slochteren – De populieren rond het zwembad De Tobbe zullen voortleven als klompen aan de voeten van menig Slochternaar. Dat is althans de inzet van het bestuur van de Stichting Instructiebad Slochteren (SIS).

De stichting laat zaterdag de 24 bomen kappen. Het hout is verkocht aan een klompenfabrikant. De aldus verkregen Tobbe- klompen worden woensdag 6 oktober verkocht op de Slochter Jaarmarkt. De opbrengst is voor de aanleg van een tweede bassin in het Slochter zwembad.

De klompen krijgen een uniek karakter doordat als opdruk het nieuwe logo van De Tobbe wordt gebruikt.

De stichting heeft om een aantal redenen voor deze bijzonder actievorm gekozen. Voorzitter Henk Gernaat van SIS: “De populieren zijn ruim dertig jaar oud. Op die leeftijd waaien ze zomaar om en dat kunnen we niet hebben. Vooral niet als er mensen in het zwembad zijn. De tweede reden is dat we de ruimte vrij willen maken, mocht de aanleg van het tweede bassin doorgaan.”

Zover is het overigens nog niet. De stichting mag rekenen op grote welwillendheid van de gemeente, maar er moet nog eerst een plan worden gemaakt. De stichting streeft naar een 25 meter wedstrijdbad. Met een apart diep gedeelte met een duikplank.

De SIS nam tien jaar geleden het zwembad van de ge meente over. Die wilde toen het terrein vrijmaken en er woningen te bouwen. Daar staken de inwoners een stokje voor.

Sindsdien runnen vrijwilligers het bad. Er komen jaarlijks tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers. Het tweede bad is nodig omdat Gernaat verwacht dat er in de toekomst een groeiende behoefte zal zijn aan een openluchtbad. “De wijk Meerstad zal ontstaan, in Harkstede wordt druk gebouwd. Heel wat van die inwoners zullen willen zwemmen.”

Behalve de klompen gaan de vrijwilligers ook afgeleide producten verkopen, zoals flesopeners in klompmodel en spaarpotten. Er zal ook een kalender worden vervaardigd. De verkoop daarvan begint op 25 september

www.dvhn.nl

Geef een antwoord