18 september 2021

Koninginnedag 2011


Een hele prachtige dag die begon met een aubade waar velen een toast uitbrachten op de Koningin.
Het was een grote drukte in het Herv. Centrum voor de koffie en oranjekoek. Ietsje later dan de bedoeling was zijn we begonnen aan de kinderspellen. Jeans hangen- bierpul schuiven – spijker poepen-wijnrace en als laatste de prikslee. Veel landsgewoonten kwamen voorbij.

Ook was er prijsje voor de kinderen voor de kleding. Bij de meisjes ging de prijs naar Mariska Vriezema en bij de jongens de broertjes Arends. Om 13.00 starten we met vijf teams aan het landenspel. Ook het bestuur van de Oranjevereniging kwam verkleed uit de sporthal. Zij hadden gekozen voor China. Mexicanen-Cowboys-Monaco twee groepen werden terplaatse nog geregeld n.l. de Asielzoekers en Holland.

Gieren Lachen en Brullen. Prachtige acts kregen we met de Limbo. Een hele prestatie om de stok op 34 cm te laten liggen. Pizza bakken: Dit was een hele happening. Alle onderdelen waren door het bestuur zelf gemaakt. Schitterde pizza oven en de pizza’s. Jeans hangen: 4 spijkerbroeken en wie het langst gaat hangen. Oh.Oh de Schutters hadden hun joker ervoor ingezet. Helaas werd het de korste tijd nl. 0.11 sec. het langst was 1.59 sec. Ski-lopen. Dit moest wel samen gebeuren.Ook dit ging vaak een keer fout. Braadworst eten. 4 mensen achterelkaar een broodje braadworst laten eten. En wanneer de laatste het broodje op heeft stopt de tijd. Priksleeën. Het is wel wat anders als op het ijs. De wielen onder de sleeën draaien alle kanten op en dan wordt het moeilijk de rechte lijn te volgen. Als laatste kwam het spel Bierpulschuiven. Er was een lange bak gemaakt met cijfers aan het eind, schitterende bierpullen moesten naar het einde van de bak. Prachtig spel.

Uitslag
1.Holland.
2.Asielzoekers.
3.Monaco
4.Schutters.
5.Mexico.

Met een hapje als br.bonen met spekjes en een broodje gehakt was het prima vertoeven op het sportveld. Namens de Oranjever. heel hartelijk dank voor jullie deelname en voor de support. Om 20.00 uur speelde buurtver.Mitkander uit Bedum het blijspel “Rozen in de bloei” Na het zingen van het Wilhelmus konden we allen genieten van het schitterende spel van de spelers en invalster Margreeth Dijkema als Anna. De regie was in handen van Johan Brokken en het licht en geluid door Luit Keller.

Met een tombola en het Gronings lied sloten we Koninginnedag 2011 af. Het Bestuur van de Oranjevereniging bedankt alle vrijwilligers voor hun hulp deze dag want zonder vrijwilligers kunnen wij geen Koninginnedag vieren.

Bestuur Oranjevereniging.
Kees Vriezema voorzitter
Peter Jans penningmeester
Coby Nienhuis Secretaresse.
Syta Timmer Lid
Dinie Smit Lid.

Klik hier voor meer foto’s

Bestuur Oranjevereniging

Geef een antwoord