17 januari 2022

Open dag Brandweer Stad groot succes


De open dag van brandweer Stad Groningen, op zaterdag 18 september, was wederom een groot succes! Lange rijen mensen, oud en vooral ook jong, trokken langs de vele voertuigen die op het terrein achter de brandweerkazerne aan de Sontweg opgesteld stonden. De organisatie schat het aantal bezoekers op ruim 10.000. Ongeveer evenveel als twee jaar geleden.

Uiteraard waren de demonstraties de populairste programmaonderdelen. Zo waren er demonstraties van het bestrijden van een ongeval met gevaarlijke stoffen, een auto-ongeval en een gasbrand. Ook de traumahelikopter van het UMCG en de crashtender van de luchthaven Eelde waren grote publiekstrekkers. Daarnaast was een groot aantal partners van de brandweer te gast op de open dag, zoals de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen), Rijkswaterstaat, de Brandwonden Stichting en de Regiopolitie Groningen. Ook de grote baan voor de modelbouwauto’s van de Noord Nederlandse Modelbouw Groep trok veel kijkers.

Aan het einde van de open dag werd een cheque overhandigd aan het brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis in Groningen. Gedurende de dag werd op verschillende manier geld ingezameld voor dit goede doel. De totale opbrengst was 1366,44 euro.

 
 

www.stedum.com

Geef een antwoord