19 januari 2022

OV-campage: 1 dag gratis met de bus

Alle inwoners van gemeente Loppersum mogen gratis een dagje met de bus door Groningen en Drenthe. Dit is onderdeel van een grote publiekscampagne om het gebruik van het openbaar vervoer in de provincies Groningen en Drenthe te stimuleren. Om mensen zelf de bus te laten ontdekken, biedt het OV-bureau een gratis Dagkaart aan ter waarde van € 12. Via internet (www.ontdekhetov.nl) kunnen dus ook de inwoners van gemeente Loppersum een gratis Dagkaart voor de bus aanvragen en gebruiken in de periode van 1 juli t/m 31 augustus 2010.

Alle reismogelijkheden per gemeente in één folder
Het OV-bureau Groningen Drenthe en de gemeente voeren samen deze campagne. Marc Jager, voorzitter van het OV-bureau Groningen Drenthe: “Ook dit jaar hebben we een OV-gids voor alle 35 gemeenten in Groningen en Drenthe gemaakt, samen met de gemeenten en de vervoerders. Elke OV-gids heeft een plattegrond van de gemeente met alle buslijnen en -haltes in de gemeente, belangrijke bestemmingen en een wandeltip. Verder bevat de OV-gids informatie over tarieven of waar men terecht kan voor reisinformatie. Zo kunnen mensen zelf ervaren hoe het is om met de bus te reizen. Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens uit!“ In totaal verspreide TNT van 29 juni tot en met 2 juli meer dan een half miljoen folders huis aan huis in 35 gemeentes.
Servicenummer
Mensen zonder toegang tot internet kunnen telefonisch een kaart aanvragen voor € 1,70 per gesprek. Op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur kan men terecht op het servicenummer 0900 – 99 88 77 6.
Meer informatie
Meer informatie en een voorbeeld van de folders vindt u op de website van het OV-bureau Groningen Drenthe:
http://www.ovbgd.nl (onder Reisinformatie).

Gemeente Loppersum

Geef een antwoord