26 september 2021

Presentatie nieuwe inrichting Werkpleinen

Werkplein Eemsdelta in Delfzijl en Werkplein Noord- Groningen in Winsum bundelen hun dienstverlening aan werkgevers. Die kunnen op beide Werkpleinen terecht voor het ver­vullen van vacatures, het opzetten van werkleertrajecten en informatie over regelingen en subsidies. De afgelopen weken zijn de Werk­pleinen daartoe opnieuw ingericht. Met als doel de dienstverlening aan klanten, werkzoekenden en werkgevers te optimaliseren.

De herinrichting van de Werkpleinen is niet alleen fysiek, ook inhoudelijk is de dienstverlening uitgebreid. Sinds kort kunnen werkzoekenden bijvoorbeeld voor werk terecht bij medewerkers van uitzendbureau Abiant en Flexmen. Beide uitzendbureaus houden spreekuur op Werkplein Eemsdelta en Abiant houdt ook spreekuur op Werkplein Noord-Groningen (Winsum) en de Werkpleinen in Roden en Emmen. Abiant, voorheen AB Groningen, is een grote personeelsbemiddelaar. Actief in Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Leverancier van tijdelijk personeel voor korte of langere tijd. Met verschillende opleidings- en ervaringsniveaus en uiteenlopende specialisaties.
Flexmen zit sinds 2008 in Delfzijl en is actief in diverse branches met het bemiddelen van tijdelijk en vast personeel in deze regio. Ook Flexmen biedt banen voor verschillende opleidings- en ervaringsniveaus en met uiteenlopende specialisaties. De data waarop de uitzendbureaus spreekuur houden in Delfzijl en Winsum staan op de websites van de Werkpleinen. Samenwerking Werkplein met uitzendbureaus Doel van de samenwerking met de uitzendbureaus is om het banenaanbod voor werkzoekenden te verbreden en werkgevers meer mogelijkheden te bieden om flexibel personeel in te lenen dat als werkzoekende ingeschreven staat bij de Werkpleinen.
Op termijn wordt door beide Werkpleinen met meerdere uitzendbureaus samengewerkt. Werkgeverscontactdag 3 april De dienstverlening van de Werkpleinen is voor werkgevers een welkome aanvulling bij het oplossen van hun personele vraagstukken. Vanwege de bundeling van krachten op het gebied van werkgeversdiensten en de samenwerking met uitzendbureaus, worden met name de regionale werkgevers uitgenodigd voor de presentatie van de fysieke en inhoudelijke herinrichting van de Werkpleinen op dinsdag 3 april 2012: •in Winsum met een ontbijt vanaf 7.30 tot 8.30 uur en/of •in Delfzijl met een hapje en een drankje van 16.00 – 17.30 uur.

Gemeente Loppersum

Geef een antwoord