24 september 2022

Radetzkymars traditie met Nieuwjaar in Stedum

Zaterdagavond was het moeilijk kiezen in Stedum. Of naar de ijsbaan, of naar het Nieuwjaarsconcert. En dan nog de concurrentie van de griep. Bijna 70 mensen gaven niettemin gehoor aan de uitnodiging van Dorpsbelangen om onder het genot van een Nieuwjaarstoost en een hapje het fanfareorkest Jehova Nissi horen te spelen. Ook het orkest had met griep te kampen, maar kon op het laatste moment nog een aantal gastspelers vinden.

Onder leiding van gastdirigent Geert Kuiper voerde Jehova Nissi een aantal mooie stukken op, waaronder het in de winterse sfeer prima passende Antarctica. Daartegenover stond ook een compilatie van latin nummers en natuurlijk de Radetzky mars van Johann Strauss. De gastdirigent week bewust af van de traditie om dit stuk aan het eind van het concert te spelen. Hij opende het concert ermee, en dat gaf nog niet helemaal het juiste Nieuwjaarsgevoel, naar de zin van publiek en orkest.

Lies Oldenhof van de Activiteitencommissie Dorpsbelangen vroeg dan ook om het nog een keer op de bekende wijze uit te voeren. In het bijzijn van de nieuwe dirigent van Jehova Nissi, Jan Werkman, liet het publiek enthousiast van zich horen. Zo werd de nieuwe dirigent gelijk in de traditie ingewijd. Na afloop werd er een toost uitgebracht op het nieuwe jaar, onder leiding van Bardo Heeling, de dit jaar aftredende voorzitter van Dorpsbelangen. Vervolgens kon er worden gesjoeld en was er een gezellige nazit. De traditie van het Nieuwjaarsconcert is stevig gevestigd in Stedum.

Klik hier voor de foto`s

www.stedum.com

Geef een antwoord