19 januari 2022

Start Najaarscampagne Jeugdvaccinaties 2010

Binnenkort begint GGD Groningen met het vaccineren van drie groepen kinderen in de provincie Groningen. Dit gebeurt in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma. Het gaat om:

·         alle 9-jarigen (geboren in 2001) die de vaccinaties in het voorjaar van 2010 hebben gemist. Zij krijgen een DTP-prik, die beschermt tegen de ziekten difterie, tetanus en polio en een BMR-prik die beschermt tegen bof, mazelen en rode hond.

·         meisjes geboren in 1997 die nog een of meerdere HPV-prikken, die beschermen tegen baarmoederhalskanker, willen hebben.

·         meisjes geboren in 1993-1996 die in het voorjaar van 2010 hun tweede HPV-prik hebben gehaald en de derde prik nog nodig hebben voor optimale bescherming.


De vaccinaties worden gegeven op diverse locaties in de provincie Groningen in week 41 (11 t/m 14 oktober). Kijk voor meer informatie over de Najaarscampagne Jeugdvaccinaties in de provincie Groningen op: ggd.groningen.nl onder Infectieziekten & Hygi
ëne / Rijksvaccinatieprogramma.
Klik op BMR- en DTP-vaccinaties voor informatie over de 9-jarigen.
Klik op Baarmoederhalskanker voor informatie over de HPV-vaccinaties voor meisjes.

Kijk voor algemene informatie op: www.rvp.nl of www.prikenbescherm.nl of op de kinderwebsite www.kinderprik.nl.

Voor vragen over de Najaarscampagne Jeugdvaccinaties 2010 kunt u terecht bij de Vaccinatielijn van het Informatie Centrum Gezondheid van GGD Groningen, bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur, telefoon: 050 3674545. U kunt uw vraag ook mailen: icg@hvd.groningen.nl.

Gemeente Loppersum

Geef een antwoord