22 januari 2022

Vader neemt minderjarige zoon mee op rooftocht.

Met de aanhouding van een 32-jarige man en vier minderjarige jongens in de leeftijd 13 en 15 jaar, allen afkomstig uit Loppersum, heeft de politie vier inbraken opgelost.  In de periode augustus 2009 tot eind januari 2010 werd er vier maal ingebroken op het terrein van gemeentewerken aan de Industrieweg in Loppersum.

Bij één van de inbraken maakten de verdachten gebruik van een vrachtwagen die werd gestolen uit een loods van gemeentewerken. Ook werd er tijdens de gepleegde inbraken voor duizenden euro’s vernielingen aangericht.

 

Sporen onderzoek

De politie kwam de vijf verdachten op het  spoor door een uitgebreid sporenonderzoek. Na een inbraak leidde een spoor in de sneeuw van de aangetroffen gebruikte vrachtauto naar de woning van de 32-jarige hoofdverdachte en zijn 13-jarige zoon.

 

Aanhouding

De vijf inbrekers werden halverwege maart aangehouden en verhoord. De verdachten gaven aan dat geldelijk gewin het motief was voor de inbraken. Alle verdachten zijn in afwachting van hun rechtszaak naar huis gestuurd. Alle verdachten zijn bekenden van de politie. 

 

Buit

De buit bestond hoofdzakelijk uit gereedschappen ter waarde van ongeveer 30.000 euro. Tijdens de aanhoudingen van de verdachten werd er bij de doorzoekingen een gering gedeelte van de buit teruggevonden. Uit het onderzoek is gebleken dat de daders opereerden als een georganiseerde groep die alle inbraken goed voorbereidde.

 

Beslissing

De politie heeft het onderzoek nog niet helemaal afgerond. Het proces-verbaal wordt gestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.

Persberichten politie.nl

Geef een antwoord