24 september 2021

Werklozen aan de slag in de eemshaven

Aannemers die in opdracht van Groningen Seaports werken worden voortaan verplicht werkzoekenden in dienst te nemen. De havenbeheerder, UWV Werkbedrijf en de omliggende gemeenten hebben dat vastgelegd in een convenant dat vandaag wordt ondertekend. Groningen Seaports heeft met deze werkwijze reeds ervaring opgedaan. Daardoor hebben 29 mensen uit de regio die weinig uitzicht hadden op een baan toch werk gekregen.

Zij zijn nu aan het werk bij aannemersbedrijf BAM bij de aanleg van de kades van de Wilhelminahaven. Vestigingsmanager Geert van der Wal van UWV Werkbedrijf Delfzijl enWinsum zegt dat de banen naar mensen gaan die minstens een half jaar thuis zitten, maar wel gemotiveerd zijn om weer aan de slag te gaan. Hoe veelwerkzoekenden de aannemer in dienst moet nemen, bepaalt Seaport volgens hem per opdracht. Dat aantal hangt vooral af van het bestanddeel loonkosten van de aanneemsom.

De eerste ervaringen zijn positief, aldus Van derWal. "Aannemer BAM is ook heel tevreden. Er is geen sprake geweest van extra uitval van demensen", aldus deUWVman. Seaports-directeur Harm Post, landelijk topman André Timmermans van UWV Werkbedrijf en wethouder Edward Stulp van Delfzijl (namens de gemeenten) zetten vandaag hun handtekening onder de gemaakte afspraken.

Dagblad van het noorden

Geef een antwoord