25 april 2024

Ineke Koldam en Gerben Vermij winnen 18e Steemer Omloop

0

De 18e Steemer Omloop, de eerste loop van het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit, is mede dankzij het zonnige weer een groot succes geworden. In clubgebouw Moarstee konden de lopers zich inschrijven en voorzien van startnummers en chips. De wedstrijd had start en finish op het ijsbaanterrein.
Voorafgaande aan de loop ging de basisschooljeugd van start. De kleinste jeugd 4, 5,en 6 jarigen gingen na een luide toeter van start voor hun rondje. Het was Silvan Lalkens die als eerste over de finish ging gevolgd door Willemijn Veldman. Derde werdt Noortje Vast. Bij de 7, 8 en 9 jarigen (die twee ronden liepen) kwam Jelmer Vast als eerste aan, gevolgd door Sem Slager. Hij werd op de voet gevolgd door Harrie Boer. De 10, 11 en 12 jarigen legden drie rondes hardlopend af. Winnaar van deze groep was Leon Knot. Tweede Thom Vast en derde Floris Bijen. Aangemoedigd door het vele publiek, vaders, moeders, opa’s en oma’s werd er fanatiek gelopen. Na afloop was er een medaille en drinken als beloning.
Om 17.00 uur werden de senior-deelnemers weggeschoten door de voorzitter van de ijsvereniging Stedum, Anjo Hofman. Commentatoren Jan Kooistra en side kick Fokko Smit deden ieder op eigen wijze enthousiast verslag van de wedstrijd. Bij de tien kilometer heren senioren kwam Gerben Vermij uit Leens over de finish. Hij werd gevolgd door Wouter Dijkstra uit Zuidwolde die op zijn beurt werd gevolgd door Steven Floor uit Groningen. Bij de dames senioren was het hoogste schavot van het podium voor Ineke Koldam uit Groningen. Groot was haar voorsprong op Renske Linstra uit Appingedam die de finishboog als tweede bereikte. Derde werd Marieke Koerts uit Amsterdam. Bij de heren 40+ kwam Remco Oost als eerste terug op het ijsbaanterrein. Richard Schudde uit Delfzijl werd tweede. Brons was er voor Gert Kleinjan uit Aduard. De heren 50+ klasse kende met Eduard Pechler uit Groningen een prima winnaar. Klaas Brouwer uit Zuidbroek moest in Brouwer zijn meerdere erkennen. Een prima derde plaats was er voor Jeroen Feringa uit Garrelsweer. Karel Edens uit Groningen won de heren 60+ klasse. Hij werd gevolgd door Menno Fritsma uit Groningen. Roelof Berends uit Oudeschip tekende voor de derde prijs. Bij de vrouwen 40+ was het Marjan Oostinga uit Eelde die als eerste terugkeerde bij de finishboog op het ijsbaanterrein. Carla Dijkstra uit Bedum ging er met de tweede plaats vandoor. Mariska Bosch uit Appingedam tekende voor de derde prijs. De vrouwen 50 + klasse werd op overtuigende wijze gewonnen door Simone Binnema uit Eenrum. Ans van der Meer uit Garrelsweer volgde en als derde kwam Tineke Roorda uit Westeremden terug in Stedum.
De vijf kilometer trimloop werd het snels afgelegd door Sarah Berghuis uit Groningen en Finn van Pijkeren uit Middelstum. De cheque van 75 euro geschonken door Sporthuis Mossel uit Appingedam ging naar Lineke Ham uit Warfum. Voor alle deelnemers was er een gevulde goody bag. De organisatie van de Steemer Omloop bedankt iedereen voor de inzet en hoopt iedereen volgend jaar weer te zien bij de 19e Steemer Omloop.Klik hier voor meer foto’s

www.stedum.com, Tekst: ommelanderloopcicuit.nl foto’s Stedum.com

Geef een reactie