25 april 2024

Informatiebijeenkomst voor mantelzorgers en vrijwilligers over WMO

0

Het Informatiepunt Zorg-, Dienstverlening en Mantelzorgondersteuning organiseert in samenwerking met de gemeente een informatiebijeenkomst over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voor mantelzorgers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 26 september 2006 om 14.00 uur in Woonzorgcentrum Wiemersheerd, De Schepperij 2 te Loppersum.

Wat is de WMO?
De WMO gaat vanaf 1 januari 2007 in en dat betekent dat een aantal zaken gaat veranderen in de zorg en dienstverlening. Zo komen de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) en de Welzijnswet te vervallen. Daarnaast gaat de huishoudelijke verzorging vanaf januari 2007 naar de WMO.

Wat kunt u tijdens de bijeenkomst verwachten?
U bent (actief) betrokken bij de zorg? Of u wilt meer weten over de WMO en hoe nu verder? Dan is het verstandig om u te laten informeren wat deze wet voor u al mantelzorger inhoudt. Op deze middag wordt u geïnformeerd over de stand van zaken en samen met u wordt de gewenste invulling van dit onderwerp besproken.

U wilt zich opgeven?
U wilt graag bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Geef u dan op voor 14 september! U kunt dat doen bij Dirktje Kornelius op telefoonnummer: 0596 649 600 (op woensdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur) of per e-mail: d.kornelius@fivelland.nl.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie