20 juli 2024

Inspreekrecht saneringsplan

0

De leden van de gemeenteraad horen graag wat u vindt van de voorstellen waarover zij moeten beslissen. Eén van de manieren om uw mening te kunnen geven is door gebruik te maken van het (in)spreekrecht in de vergaderingen. Het spreekrecht betekent dat u in maximaal vijf minuten kunt zeggen wat u van een bepaald voorstel vindt.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de vergadering van 7 september as.?

Als u van het spreekrecht gebruik wilt maken moet u zich daarvoor aanmelden bij de griffier de heer Speulman. In het geval van de aanstaande vergadering inzake het saneringsplan kunt u zich aanmelden tot uiterlijk 12.00 uur op maandag 7 september 2009 ( h.speulman@loppersum.nl).

Verdere procedure

Als u zich heeft aangemeld moet u tijdig bij de vergadering aanwezig zijn. U kunt dan plaatsnemen in de Raadzaal. De voorzitter van de vergadering zegt wanneer u aan de beurt bent. Daarvoor is er een aparte microfoon beschikbaar. Als u van de voorzitter het woord heeft gekregen noemt u eerst uw naam. Spreekt u namens meer mensen of een organisatie dan meldt u dat ook. Daarna geeft u uw mening over het voorstel waarover de raadsleden gaan vergaderen. Nadat u heeft gesproken (en met u misschien nog meer burgers) is het de beurt aan de raadsleden om over het onderwerp te vergaderen.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie