25 mei 2024

Installatie van de nieuwe scouts, welpen en bestuur

0

Een plechtig moment vandaag in het sportgebouw van Stedum. In aanwezigheid van ouders en soms ook opa en oma werden er 5 welpen geïnstalleerd, 2 bestuursleden, een welpenleider en vlogen er 4 welpen over naar de scouts. Een kleine uitleg volgt hier wat dat inhoudt. Scout of welp word je niet zomaar.
Je belooft dan hardop dat je een goede welp/scout/leider/bestuurslid zult zijn, bereid om anderen te helpen en samen te werken. Als je dat hebt beloofd, krijg je je overhemd aan in de goede kleur, en doe je je das om. Op dat overhemd komen insignes, die laten zien wat je allemaal kan (bv. het hakinsigne), en ook aan welke evenementen je mee hebt gedaan. Voor het overvliegen was een stormbaan gebouwd, met hulp van Cor Slager (van Leef Outdoor!). De welpen die nu naar de scouts gingen (een kwestie van leeftijd en ervaring) moesten laten zien dat ze alle hindernissen konden overwinnen, natuurlijk hielpen de scouts hen.
Daarna de felicitatie met de linkerhand, de hand dicht bij het hart, en het afscheid van de welpenleiding. Een spontane knuffel hoorde daarbij. Daarna werden aan de ouders foto’s getoond van de activiteiten, hoe bouw je een keuken, hoe maak je een vuurplaats en hoe knoop je alles goed aan elkaar. Drie scouts vertelden over hun belevenissen van dit jaar. Voor dit jaar zijn er al weer de nodige activiteiten gepland, en kamperen hoort daar natuurlijk bij. Heb je interesse om mee te doen? Kom op zaterdag kijken bij het ijsbaangebouwtje. Welpen starten om 13.30, scouts om 10 uur. Je mag twee keer vrijblijvend meedoen.

www.stedum.com,

Geef een reactie