22 juli 2024

Introductie + presentatie Goalball Stedum.

0

Donderdagavond 4 februari om 20.00 uur , vindt  in het Hervormd Centrum de presentatie plaats van de nieuwe sport Goalball die in Stedum binnenkort te beoefenen is in het kader van Sportdorp Stedum.
De koffie/thee en koek zal voor u klaar staan, dus komt allen en beleef wat het Goalball inhoudt

Goalball is een balsport voor mensen met een visuele handicap

Goalballspelers dragen een afgeplakte skibril, waardoor ook sporters zonder een visuele beperking deze sport beoefenen. In 1979 werd goalball in Nederland geïntroduceerd. Tijdens de Paralympics van 1976 was goalball een demonstratiesport en sinds 1980 is het onderdeel van de Paralympische Spelen.

Goalball wordt in twee helften van 10 minuten gespeeld op een veld van 18 bij 9 meter. Er spelen twee teams van maximaal zes personen waarvan er drie in het veld staan. Elk team is op een helft van het veld. Door een onderhandse worp wordt de rinkelbal, een 1,25 kg zware bal met een belletje erin, naar het doel van het andere team geworpen. Het doel strekt zich over de volledige breedte van het veld uit. De spelers van het andere team moeten zich op gehoor oriënteren op de bal en proberen de bal uit het doel te houden.

Beide helften van het veld zijn verdeeld in drie gebieden van elk drie meter diep. Deze gebieden zijn van buiten naar binnen: teamgebied, werpgebied en neutraal gebied

www.stedum.com

Geef een reactie