26 maart 2023

Inwoners van Delfzijl zonder zwemwater

Delfzijl – Voor de inwoners van Delfzijl is in de eigen woonplaats geen druppel overdekt zwemwater beschikbaar. Het openbare zwembad AquariOm is wegens groot onderhoud tot 9 augustus gesloten. Ook het zwembad Eelwerd in het nabijgelegen Appingedam is, zoals gebruikelijk, tijdens de zomervakantie gesloten

GroenLinks heeft zich in een brief aan het gemeentebestuur van Delfzijl beklaagd over de tijdelijke sluiting van zwembad AquariOm. De partij vindt het een ‘onverkwikkelijke zaak’ dat het bad tijdens de vakanties gesloten is. ”Waarom moet het onderhoud nu precies in de zomer gebeuren?”, zegt voorzitter W. Ketting van GroenLinks. Ketting ziet de tijdelijke sluiting als een verlies aan inkomsten en erg vervelend voor de Delfzijlsters die niet op vakantie gaan. ”Er zijn veel gezinnen die het zich niet kunnen veroorloven op vakantie te gaan. Die mensen kunnen nu nergens terecht.”


Ook Arco de Kruijff van Gemeentebelangen vindt de planning van het onderhoud ‘opmerkelijk en ongelukkig’. ”Vorig jaar zei het college dat er met spoed onderhoud gepleegd moest worden in het zwembad. Waarom gebeurt dat dan nu pas?”


Harrie Houwerzijl, bestuurslid van de stichting AquariOm en wethouder, vindt de kritiek onterecht. ”We hebben juist voor de zomer gekozen, omdat het in de winter veel drukker is in het zwembad.” Bedrijfsleider Ronald Westers van AquariOm deelt zijn mening. ”Het onderhoud is ook echt nodig. De veiligheid wordt verbeterd en verder wordt er schilder- en tegelwerk verricht. Ook worden maatregelen genomen om de legionellabacterie buiten de deur te houden.”


Het dichtstbijzijnde zwemwater voor de inwoners van Delfzijl is het natuurbad in Termunten of het buitenbad in Loppersum. Vanwege de slechte weersomstandigheden zijn de buitenbaden echter bepaald niet populair te noemen.

www.dvhn.nl

Geef een antwoord