18 juni 2024

Jaarwisseling goed verlopen in Stedum

0


Veel mensen weten tegen 5 uur de weg naar de Haven te vinden. Er was ook wel iets om je aan te warmen, een aardig vuur, en chocolademelk, Glühwein of een ander slokje. Vanuit de kofferbak tapte de Activiteitencommissie iets lekkers en dat viel er goed in.

De carbidschieters hadden hun eigen consumptie meegenomen, en de knallen bleven tegen die tijd beperkt tot enig vuurwerk. Enig spektakel was er ook, omdat het vuur moeilijk aan de gang te krijgen was, ondanks gespaard droog aanmaakhout, werd er ook benzine gebruikt. Erg gevaarlijk zo bleek, want dit gaf een flinke steekvlam. Het liep goed af, maar benzine is geen diesel en de gevolgen hadden ernstig kunnen zijn.Wat opviel was dat er de hele dag (heel jonge) jeugd met vuurwerk rondliep, en dat ook afstak in brievenbussen en spleten. Dit had een beginnend brandje in een brievenbus tot gevolg, wat gelukkig tijdig geblust kon worden. Ook werd er tijdens het vuur in de haven met vuurwerk gegooid, en als een 6-jarige dat doet, gaat dat heel onbeheerst. Zo kwam het achter het kind terecht i.p.v. vóór hem, bij het gezicht van een ander kind. Blijkbaar wordt vuurwerk als speelgoed gezien, waar zonder toezicht mee omgegaan kan worden. Ouders hebben hierin een duidelijke taak.
Tegen 20:50 uur werd de brandweer van Loppersum opgepiept voor een buitenbrand aan de Singel. Het vreugdevuur is geblust en de overblijfselen zijn door de gemeente meegenomen. Op het veldje tegenover het oude voetbalveld was ook een vreugdevuur, die mocht blijven branden van de politie.
Het feest in de sporthal verliep over het algemeen in een ontspannen sfeer. Er was veel jeugd, en ook oud-Stedumers vinden het altijd gezellig. Er hoefde door de beveiliging weinig corrigerend opgetreden te worden. Met degenen waar dit wel het geval was zal gesproken worden, om ervoor te zorgen dat dit een feest van en voor iedereen blijft.
Klik hier voor het fotoalbum

www.stedum.com

Geef een reactie