29 november 2023

‘Janssens positie stond niet ter discussie’

0

Het opgestapte GroenLinksraadslid Harm Janssens is niet door raadsleden onder druk gezet om zijn functie neer te leggen. "Dit was niet nodig geweest", reageert CDA-fractievoorzitter Pier Prins op het aftreden. Prins was voorzitter van de vertrouwenscommissie, waarvan Janssens informatie lekte over de herbenoeming van burgemeester Rodenboog.

Desondanks genoot Janssens nog steeds het vertrouwen van Prins. "Zeker. Zijn positie stond voor de commissie niet ter discussie. Ik vind het voor hem heel jammer dat hij is afgetreden. Maar we moeten zijn besluit respecteren."

CU-voorman Jan Bos en VVD-er Jan Boer denken er net zo over. Boer: Ik betreur dit heel erg. De aanleiding is vreselijk, maar hij had niet deze consequentie hoeven trekken en had nog steeds mijn vertrouwen."

Janssens heeft geen verklaring afgegeven, maar algemeen wordt aangenomen dat de storm aan kritiek en publicaties die volgden op zijn ‘lekken’, hem zwaar zijn gevallen.

Hans Sauerborn van Gemeentebelangen, die zich achter de kritiek van Janssens schaarde dat Rodenboog niet goed functioneert en om partijpolitieke redenen was herbenoemd, onthoudt zich van commentaar.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie