26 maart 2023

Jeugd in Bedum mag ’s avonds niet lummelen

Bedum – Op het speelveld aan de Havik in Bedum mogen jongeren zich na tien uur ’s avonds niet meer laten zien. Het is de tweede hangplek in het dorp waar een dergelijk verbod geldt.

Onlangs plaatste de gemeente bij het Arjen Robben Veld al een bord met een verbod. Burgemeester Wilte Everts vindt de maatregel noodzakelijk na aanhoudende klachten van omwonenden over geluidsoverlast, beschadigingen en afval.


“Wat ons betreft blijft dit verbod permanent van kracht”, stelt Everts. “De politie houdt het speelveld na tien uur in de gaten en pakt overtreders aan.” Jongeren die de regel aan hun laars lappen, kunnen volgens hem rekenen op een boete.


Omwonenden van het veld zijn blij met het verbod. “Vooral in de zomer blijven tieners soms tot laat in de avond rondhangen”, verzucht Renate van Dijken, die tegenover de bewuste plek woont. “Daar komt heel wat luide muziek bij kijken. Mijn kinderen spelen dan de volgende dag tussen het glas en ander afval dat is blijven liggen.” Een andere buurtbewoner, die niet met zijn naam in de krant wil, wijst op rondslingerende wietzakjes en vernielingen aan een kunstwerk naast de basketbalkooi.


Balletje trappen


Hans Westerhoff komt regelmatig met zijn vrienden op de speelplek. Hij begrijpt dat de buurtbewoners ’s avonds rust willen, maar is niet van plan na tien uur weg te blijven van het veldje. “Ik vind het onzin om weg te blijven als ik geen herrie schop. Meestal willen we alleen maar rustig een balletje trappen. Deze gemeente voert veel te snel nieuwe regels in, ook al klagen er maar een paar mensen. Niet elke jongere is crimineel.”

www.dvhn.nl

Geef een antwoord