29 mei 2024

Jeugd overhandigt wethouder Scheltens rapport jongrenpeiling tijdens informatiemarkt

0

De jeugd uit de gemeente Loppersum overhandigt wethouder Scheltens van jeugdzaken op zaterdag 16 juli om ongeveer 17.00 uur het eerste rapport met de uitkomsten van de jongerenpeiling die in februari is gehouden. De overhandiging vindt plaats tijdens de informatiemarkt voor jongeren in de Boshal aan de Bosweg in Loppersum.

Jongerenpeiling
Het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) heeft in februari een jongerenpeiling gehouden in vervolg op het onderzoek Jeugd en Veiligheid. De jongerenpeiling werd gehouden onder jongeren tussen 12-18 jaar in de gemeente Loppersum. In het onderzoek werden vragen gesteld over onderwerpen als vrije tijd, veiligheid en gezondheid. Ook is gevraagd over welke onderwerpen de jeugd graag meer informatie wil hebben.


Resultaten
Bijna 50% van de jongeren heeft meegewerkt aan het onderzoek. De reacties van de jongeren zijn in het rapport verwerkt. Het rapport bevat tevens aanbevelingen die worden meegenomen in het opstellen van het integrale jeugdbeleid. Het rapport zal aan de gemeenteraad worden aangeboden en naar verwachting in september in de raadsvergadering worden besproken.


Jongerenmarkt
De jongerenmarkt is op 16 juli 2005 van 15.00 uur tot 19.00 uur in de Boshal (sporthal) in Loppersum. Op deze markt zullen o.a. organisaties als GGD, CWI, VNN, Rode Kruis, Halt, Politie, SWD aanwezig zijn. Diverse jongerenorganisaties van politieke partijen nemen eveneens deel. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten te doen. Zo is er een streetdancegroep en kan kennis worden gemaakt met de nieuwste sportrage voor jongeren: een groot opblaasbaar panna-knock-out-speelveld. Alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar die benaderd zijn voor de jongerenpeiling in februari van dit jaar, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de markt. Maar ook andere belangstellenden zijn tussen 15.00 en 19.00 uur van harte welkom.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie