13 april 2024

Jeugdsoos in Warffum tijdelijk dicht

0

Warffum – Jeugdsoos Sjelter in Warffum blijft tot nader order op vrijdagavond gesloten. Op zaterdagavond is ze wel geopend, maar schenken de barmedewerkers geen alcoholische dranken. Dat hebben het bestuur van Sjelter en de gemeente Eemsmond afgesproken

Door het nemen van deze en andere maatregelen wil het Warffumer jeugdsoosbestuur de overlast beteugelen. Omwonenden klaagden vorig jaar over baldadige jongeren na soosbezoek.


De overlast werd volgens soosvoorzitter Frank Jakobs veroorzaakt op vrijdagavonden en door jongeren die niet in Warffum en Usquert wonen. Jakobs: “Op zaterdagen was er geen overlast.”


Sjelter heeft besloten jongeren uit andere dorpen dan Warffum en Usquert voortaan de toegang te ontzeggen. Dit gebeurt met een pasjessysteem. Dat gebruikte de soos al, maar het wordt aangepast. Verder wordt Sjelter de komende tijd verbouwd, zodat de soos voldoet aan de modernste inrichtingseisen.


Het bestuur vraagt een nieuwe drank- en horecavergunning bij de gemeente Eemsmond aan om zwak alcoholische dranken te kunnen schenken aan bezoekers vanaf zestien jaar. Door een personeelswisseling in het bestuur van Sjelter was de drank- en horecavergunning niet meer geldig. Hierdoor mocht de jeugdsoos tijdens de voorbije jaarwisseling niet open zijn, tot ongenoegen van het bestuur en Warffumer jongeren.


Een van de soosmedewerkers doet volgende week examen, zodat die het diploma sociale hygi‘ne in het bezit krijgt. Dan staat de gemeente niets meer in de weg om de drank- en horecavergunning te verstrekken, meldt burgemeester Gerard Renkema. Als verder blijkt dat het stringentere bezoekersbeleid vruchten afwerpt, gaat de soos ook op vrijdagavond weer open.

www.dvhn.nl

Geef een reactie