24 februari 2024

Jeugdsoos Stedum sluit deuren na knokpartij

0
Door Mick van Wely DVHN Zaterdag 9-12-2006

Boze buren, een grote knokpartij en dunne muren betekenen het einde van jeugdsoos The Building in Stedum. Officieel heet het dat de sluiting tijdelijk is, maar wethouder Jan Stoel van de gemeente Loppersum denkt niet dat er ooit weer jongeren proosten. Vrijdagavond 24 november ging het helemaal mis aan het Klokkenpad in Stedum.

Een forse groep jongeren uit Ten Boer zocht jeugd in The Building op voor een vechtpartij. Een eerder conflict tussen inwoners van beide plaatsen was de reden. Het bestuur informeerde de politie. Die kwam met meerdere eenheden om de boel te sussen. Daarmee was de onrust niet verdwenen. Jongeren uit zowel Ten Boer als Stedum zorgden met name met vuurwerk gedurende de nacht voor overlast in Stedum.

Het regende klachten bij gemeente en politie. In de afgelopen week kreeg het bestuur van de jeugdsoos signalen dat het weer tot geweld zou komen. Daarop besloot de leiding van het honk de deur voorlopig niet meer te openen. Wat Stoel betreft definitief. ”De soos lag al gevoelig in Stedum. Er zijn vaak klachten geweest van omwonenden over geluidsoverlast.” Het pand beter isoleren is volgens de wethouder te duur. ”Dat kosten vele tonnen. We willen bovendien geen trammelant meer met de buurt.”

Voorzitter Annemiek Hermelink van de jeugdsoos betreurt de ontwikkelingen. ”Het is ontzettend jammer. Het was een leuk plek. Geluidsoverlast is er vooral geweest omdat de jeugd vaak de straat op ging, vanwege het rookverbod in het gebouw.” Gemeente en soosbestuur gaan zoeken naar een nieuwe plek voor de jeugd uit Stedum. De wethouder wil nog geen andere locaties noemen, maar het zou gaan om een gebouwtje op het haventerrein of een voormalige garage van Weesepoel.

Reageer in het forum

www.stedum.com

Geef een reactie