14 juli 2024

Jeugdviswedstrijden van 2007

0

Al tientallen jaren organiseert Hengelclub “Ons Genoegen” uit Stedum een hengelcompetitie voor de jeugd. Elk jaar worden er drie wedstrijden gehouden en een inhaalwedstrijd voor hen die een keertje niet mee konden doen. Gevist wordt in drie leeftijdsgroepen. De gevangen vis wordt opgemeten en onmiddellijk weer in de gracht teruggezet. Bijna altijd wordt er gevist in de Borggracht.

De organisatie is in handen van voorzitter en jeugdcontactpersoon Eldert Ameling en secretaris, penningmeester de heer Tjeerd Burgstra.

Voor het opmeten van de vissen stellen zich elk jaar seniorleden beschikbaar zoals Derk Bouwman, Menne Tillema, Jan en Dries Ameling.

Nog maar een paar jaar geleden was één van de visopmeters ons erelid en medeoprichter de heer Wiebe Slager, geboren in 1915!! Meermaals moet er hard gewerkt worden door de visopmeters en hebben zij het echt druk. Overal hoor je dan deelnemertjes roepen van: “Visje, visje!”

Na elke wedstrijd telt de secretaris het aantal centimeters gevangen vis van elke deelnemer op. De uiteindelijke einduitslag komt in een enveloppe die niet eerder open gaat dan op de prijsuitreiking in Café ‘t Oude Raedthuys, waar de visclub al jaren van harte welkom is en zeer goed wordt ontvangen! Alvorens de prijzen uitgereikt worden, wordt nog even nagepraat en worden herinneringen opgehaald. De jeugdige deelnemers krijgen een hapje en wat te drinken, waarna de enveloppe wordt opengemaakt.

In elke groep is er voor de eerste, tweede en derde prijs eremetaal en iedere deelnemer krijgt een mooie medaille. De prijzen worden verzorgd door firma de Haan uit Loppersum die al meerdere malen één of meerdere bekers beschikbaar stelde en in 2007 met het idee kwam om een poedelprijs in te stellen. Deze werd in 2007 als eerste gewonnen door Leon Bansberg.

Ook is er een prijs voor de langste vis en voor degene die de meeste centimeters van allemaal gevangen heeft, de zogenaamde Jeugdclubkampioen van H. C. “Ons Genoegen”.

De door de club verstrekte jeugdvergunningen zijn één jaar geldig en bestemd voor de jeugd tot 14 jaar. Wie een jeugdvergunning wil aanvragen en zich wil aanmelden als jeugdlid kan dat doen bij de heer Tjeerd Burgstra, Hilmaarweg 6, of de heer Eldert Ameling, Klokkenpad 2, beiden in Stedum. Wie ouder is dan 14 jaar en lid wil worden, kan contact opnemen met de secretaris, de heer Tjeerd Burgstra.

Dit jaar, 2007, werd Sven Feenstra Jeugdclubkampioen met 458 cm en Reserve-jeugdclubkampioen Joran Slager! De langste vis, ééntje van 23 cm, werd gevangen door Joran Slager! De eerste drie in groep één, 6 t/m 8 jaar waren: 1. Jasper Tillema. 2. Daan Bouwes. 3. Iris Kort. In groep twee, 9 t/m 11 jaar: 1. Sven Feenstra. 2. Egbert v.d. Bijl. 3. Jochem Wieringa. In groep drie: 12 t/m 13 jaar: 1. Joran Slager. 2. Jasmin Pentinga. 3. Marnix Wieringa.

 

Eldert Ameling, voorzitter Hengelclub “Ons Genoegen”, Stedum
Foto`s Menne Tillema

www.stedum.com

Geef een reactie