28 november 2023

Jong meisje onzedelijk betast na aanrijding

0

De politie heeft zaterdag rond het middaguur een passantenonderzoek in de omgeving van het dorpje Marsum, tussen Appingedam en Holwierde, gehouden. De politie hoopt mede op die manier aan informatie te komen over een incident waarbij een 7-jarig meisje is aangereden en daarna onzedelijk is betast.

Het kind fietste zaterdag 4 augustus tegen kwart voor twaalf over de Marsumerweg, niet ver van het tunneltje onder de provinciale weg N33. Ze werd daar aangereden door een witte bestelauto die eventjes achter haar had gereden. De bestuurder heeft bij het gevallen meisje daarna onzedelijke handelingen verricht. Het kind liet hij na korte tijd weer gaan. Het slachtoffertje liep geen lichamelijk letsel op.

In verband hiermee is de politie op zoek naar:

Een witte bestelauto, klein model, vergelijkbaar met een Citroën Berlingo, een VW Caddy of een Opel Combo. De wagen kan dus ook van een ander merk zijn. Op een of beide zijkanten is een rode belettering aangebracht, mogelijk in combinatie met een gele afbeelding of belettering.

De dader zou een donker getinte, jonge man zijn die een lichtblauw shirt droeg. Vermoedelijk droeg hij ook een blauwe cap.

Tijdens het passantenonderzoek is aan de voorbijgangers een brief uitgedeeld met bovenstaande informatie over het incident en het verzoek contact met de politie op te nemen. In totaal zijn zo’n 130 brieven uitgereikt. De korte gesprekken met de voorbijgangers leverden de politie enkele tips op die verder zullen worden onderzocht.

De politie hoopt dat er weggebruikers zijn die iets van de aanrijding hebben gezien of van wat er daarna met het meisje is gebeurd of wellicht de bestuurder kennen. Het is ook goed mogelijk dat de auto die dag elders in de omgeving heeft rondgereden. Iedereen die informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijk telefoonnummer politie 0900-8844.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie