6 juni 2023

‘Jongeren spraken af dat politiebureau Bedum plat moest’

De jongeren die in de nacht van vrijdag op zaterdag het politiebureau in Bedum met molotovcocktails hebben bestookt, deden dat met het vooropgezette doel het pand plat te branden. Dat is volgens politiewoordvoerder Ger Blokzijl naar voren gekomen uit de intensieve verhoren waar vier verdachten van de aanslag afgelopen weekeinde aan zijn onderworpen.

Het werpen van de brandbommen wordt door de politie zo hoog opgenomen, dat het onderzoeksteam verder is uitgebreid. De vier verdachten zitten nog vast. Het is de verwachting dat nog meer aanhoudingen volgen. Het ziet er naar uit dat ongeveer tien jongeren aanwezig waren bij het smijten van flessen met benzine naar het politiebureau. Ze maken deel uit van verschillende groepen uit het dorp Bedum. Een van de verdachten heeft inmiddels bekend dat hij een brandbom heeft gegooid.

"De jongeren hebben van tevoren afgesproken dat het politiebureau plat moest. Zij vinden kennelijk dat zij de baas zijn in Bedum en ervaren wat de politie tegen hen onderneemt als lastig. Met de aanslag van vrijdag wilden ze laten zien dat zij de baas zijn op straat", zegt Blokzijl. De laatste tijd zijn er geregeld problemen met jeugd in Bedum. De gemeente en de politie zijn al een tijdje achter de schermen bezig daar iets tegen te ondernemen

www.dvhn.nl

Geef een reactie