24 april 2024

Jubileumfeest Dorpsbelangen vrijdag 3 april 2009

0
Dit jaar worden er verschillende jubilea gevierd, in ieder geval van Jehova Nissi, vv Stedum en Dorpsbelangen. Het is mooi verdeeld over het jaar, en Kunstspoor past er nog goed tussenin. Het feest van Dorpsbelangen wordt gevierd op vrijdag 3 april, met een optreden van de Groninger liedjeszanger Erwin de Vries. De organisatie is in handen van de Activiteitencommissie van Dorpsbelangen. Soms vieren we een jubileum iets later, Dorpsbelangen bestaat alweer 42,5 jaar in april 2009
Geen bezwaar om er een goede artiest aan te wijden. Op vrijdagavond 3 april treedt Erwin de Vries voor u op in het Hervormd Centrum. Vanaf 19.45 is de zaal geopend, en wordt u ontvangen met een kopje koffie met iets feestelijks erbij. Erwin de Vries treedt in driemansformatie op vanaf plm. 20.30. De Activiteitencommissie heeft Erwin gekeurd in Zandeweer en is overtuigd van de kwaliteiten van deze artiest. Erwin de Vries weet een zaal prima te bespelen. Het wordt gegarandeerd een humoristisch en muzikaal sterk optreden, voor u gratis aangeboden door Dorpsbelangen.

 

Wilt u de muziek van Erwin de Vries alvast eens beluisteren? Kijk dan op www.erwindevries.nl. Daarop staat het volgende te lezen:

 

Uniek mag het stemgeluid zeker genoemd worden van de zanger / tekstschrijver Erwin de Vries. De in Groningen beroemde zanger laat zichzelf op zijn album ‘Dichter in mie’ van zijn beste kant zien. In ieder geval veelzijdig. Enerzijds gevoelig en kwetsbaar en van de andere kant ontzettend rauw en direct. Zoals het Gronings hoort te zijn volgens de Vries, die alweer met zijn vijfde cd op de markt komt. Een cd met recht voor zijn raap teksten welke je enorm kunnen raken en daarvoor hoef je de Groninger taal niet eens te verstaan.

Tegenwoordig staat hij met zijn theaterprogramma in de Groningse theaters of met een symfonie – orkest (waaronder het NNO en Guido’s orchestra), maar veelal opereert de 37 jarige met zijn vaste begeleiders in de knusse zaaltjes van het Groninger platteland.

 

De Activiteitencommissie draagt zorg voor dat knusse zaaltje, waar een avondvullend programma voor u wordt opgevoerd met in de pauzes beelden van het Stemer dorpsleven in 2008.

 

Oud Stedumers en oud bestuursleden van Dorpsbelangen zijn van harte uitgenodigd. Wel graag tijdig kaarten reserveren, want vol is vol. Reserveren kan via tel 551802 of e-mail anneke_ac@live.nl. Kaarten kunnen vanaf 21 maart worden afgehaald op Hoofdstraat 31. Wees er op tijd bij!

 

Dorpsbelangen/Activiteitencommissie

 

Karen Hemmen, Lies Oldenhof, Anneke Wiersema, Martin Zijlema

www.stedum.com

Geef een reactie