25 april 2024

Kabel overal geschikt voor internet en digitale tv

0

Groningen – Essent Kabelcom maakt haar hele kabelnet geschikt voor internet en digitale televisie. Nu al kunnen veel abonnees gebruik maken van @Home en TV Home, maar in de kleinere dorpen bestaat deze mogelijkheid nog niet. Halverwege volgend jaar moeten alle 1,8 miljoen aansluitingen zijn omgebouwd. De operatie kost enkele tientallen miljoenen euro’s. ”We hebben de afgelopen twee jaar goed verdiend aan onze internetservice”, zegt woordvoerder Jan Bakker. ”Het geld dat we nu investeren, verdienen we terug.”

Op dit moment zijn 325.000 klanten van Essent Kabelcom geabonneerd op @Home. Bakker zegt dat de groei van deze service ongeveer gelijke tred houdt met de groei van breedbandinternet via de telefoonlijn (ADSL).


Gedwongen door de concurrentie van het telefoonnet moet Essent Kabelcom wel moderniseren. Nu hebben dorpen als Eelde en Vries wel kabel, maar @Home en TV Home kunnen ze niet ontvangen. Deze klanten nemen breedbandinternet bij een telefoonaanbieder als ze te lang moeten wachten op Essent, zo is de verwachting.


Binnenkort is de planning van de ombouwoperatie bekend. Wie wil weten wanneer zijn aansluiting geschikt wordt gemaakt voor @Home en TV Home, kan zijn postcode intoetsen op de website www.essentkabel.com.

www.dvhn.nl

Geef een reactie